Openingstijden
  • Ma09.00 – 17.00
  • Di09.00 – 17.00
  • Wo09.00 – 15.00
  • Do09.00 – 17.00
  • Vr09.00 – 16.00

De Protheses -

De volledige gebitsprothese

Een volledige gebitsprothese is een prothetisch hulpmiddel dat gemaakt wordt wanneer er geen eigen tanden of kiezen in de mond meer aanwezig zijn. De volledige gebitsprothese dient om de acht tot tien jaar vervangen te worden. Voor het vervaardigen van een nieuwe volledige prothese kunt u zonder verwijzing bij mij terecht.
De volledige gebitsprothese

De plaatprothese

De plaatprothese is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond. Deze plaatprothese is bevestigd met ankertjes aan de overgebleven tanden of kiezen.
De plaatprothese

De frameprothese

De frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden of -kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Afhankelijk van het ontwerp rust de frameprothese ook meer of minder op het tandvlees.
De frameprothese

De Immediaatprothese (van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit)

Om allerlei redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen (tandbederf, trauma). Na uw eerste bezoek bij de tandprotheticus zal hij uw verwijzen naar een tandarts/kaakchirurg of de narcose tandarts. Nadat de tandarts/kaakchirurg heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken verwijst hij u terug naar de tandprotheticus voor het vervaardigen van uw eerste kunstgebit (immediaatprothese).

De Implantaatgedragen prothese of Klikgebit

Een klikgebit is een implantologisch gedragen prothese. Het klikgebit in de mond zit vast aan twee  of meer implantaten. De bevestiging is erg vast, cliënten voelen zich zekerder, hebben minder pijn en hoeven de prothese niet vast te plakken. De implantaten zijn een soort schroefjes die in de kaak worden aangebracht onder plaatselijke verdoving. Op de implantaat wordt een constructie gemaakt, waarop drukknopjes  of een steg zijn aangebracht. Hieraan wordt het gebit vast geklikt, vandaar de benaming van klikgebit. Een ideale oplossing. Met een klikgebit is de cliënt verzekerd van een goed zittend gebit, waarmee  bijna alles kan worden gegeten. En het staat gewoon mooi, hierdoor functioneert men weer beter.
De Implantaatgedragen prothese of Klikgebit